Ik werk als freelance performer en tekstschrijver. Vanaf september 2020 ga ik tot mijn grote vreugde nog een vak leren: dan start ik aan de deeltijd PABO aan de HvA.

Tekst
Sinds mijn studies Communicatie- en Informatiewetenschappen en Journalistiek en Theater werk ik als tekstschrijver. Ik liep stage bij de VARA Gids en Sunny Bergman, werkte in vaste dienst bij Yard Internet en schreef freelance voor onder meer Ad Valvas, Remediaal en verschillende blogs. De laatste tijd schrijf ik voornamelijk over onderwijs en theater. Naast theaterteksten, maak ik PR-teksten voor voorstellingen en doe ik subsidieaanvragen. Over onderwijs schrijf ik onder andere voor het tijdschrift Remediaal. Als ik vanaf september 2020 studeer aan de deeltijd PABO, hoop ik me hier nog verder in te ontwikkelen.

Mijn kracht ligt in het helder onder woorden brengen van verhalen, of deze nu technisch, emotioneel of artistiek van aard zijn. Hoewel ik me de laatste tijd heb gespecialiseerd in teksten over onderwijs en theater, schrijf ik ook met liefde over andere zaken. Zo heb ik over ICT, wetenschap en politiek geschreven en verhalen met een human interest-insteek.

Verder verzorg ik eindredactie en houd ik me bezig met correctiewerk, redigeren, transcriberen en vertalingen (van Engels of Italiaans naar Nederlands). Ik werk snel, precies en op academisch niveau.

Theater
Mijn opleidingen in dans en theater kwamen samen bij Studio MAPA, de Moving Academy of Performing Arts, waar ik sinds 2016 aan verbonden ben. Ide van Heiningen, Virág Dezső en Michael Helmerhorst en het collectief van musici, spelers, theatermakers, dansers, beeldend kunstenaars etc. zijn een grote bron van inspiratie.

Bij MAPA trainde ik me als mimer en raakte ik gefascineerd door het werken met licht, projectie scenografie, musicality of movement en objectanimatie. Beeldende kunst speelde daarbij een grote rol, onder meer door de samenwerking van MAPA met 37PK. Zo heb ik de afgelopen jaren mijn eigen theatertaal ontwikkeld, die een mix is van beeldende kunst en fysieke performance.

Mijn meest recente werk is Venus Unchained, geïnspireerd door o.a. de Bauhaus beweging en werken van Giorgio De Chirico, Antonio Canova, Max Ernst en de schrijver HP Lovecraft. Venus Unchained gaat over “de ontketende Venus”, een vrouw die haar plek inneemt, verleidt en met macht speelt. In vijf acts, “sensual illusions”, wordt een vertaling gemaakt van beeldende kunst in beweging. Mijn metataal bestaat uit mime, object-animatie, belichting, geluid en projectie. Net als in mijn andere werk speelt sensualiteit een grote rol.

Naast het eigen werk dat ik bij MAPA heb ontwikkeld, werk ik als actrice voor verschillende opdrachtgevers.