Ik ben opgeleid als danser, acteur en journalist. Sinds 2016 ben ik als studio member verbonden aan Studio MAPA, de Moving Academy of Performing Arts. Daar werk ik met Ide van Heiningen, Virág Dezső en Michael Helmerhorst en vele andere kunstenaars die bij MAPA zijn aangesloten. Het collectief van musici, spelers, theatermakers, dansers, beeldend kunstenaars etc. is een voortdurende bron van inspiratie.

Bij MAPA trainde ik me als mimer en raakte ik gefascineerd door het werken met licht, projectie scenografie, musicality of movement en objectanimatie. Beeldende kunst speelde daarbij een grote rol, onder meer door de samenwerking van MAPA met 37PK. Zo heb ik de afgelopen jaren mijn eigen theatertaal ontwikkeld, die een mix is van beeldende kunst en fysieke performance.

Mijn meest recente werk is Venus Unchained, geïnspireerd door o.a. de Bauhaus beweging en werken van Giorgio De Chirico, Antonio Canova, Max Ernst en de schrijver HP Lovecraft. Venus Unchained gaat over “de ontketende Venus”, een vrouw die haar plek inneemt, verleidt en met macht speelt. In vijf acts, “sensual illusions”, wordt een vertaling gemaakt van beeldende kunst in beweging. Mijn metataal bestaat uit mime, object-animatie, belichting, geluid en projectie. Net als in mijn andere werk speelt sensualiteit een grote rol.

Naast het eigen werk dat ik bij MAPA ontwikkel, werk ik als actrice voor verschillende opdrachtgevers. Meestal in het theater, soms voor de camera.

Ik heb onder anderen gewerkt met Jeroen Kriek, Ide van Heiningen, Virág Dezső, Peer van den Berg, Daphne de Bruin, Truus te Selle, Marc Wortel, Michael Helmerhorst en Leander Haaitsma.