B I O

Ik werk als freelance performer, tekstschrijver en leerkracht (i.o.) in het basisonderwijs.

Theater
Mijn opleidingen in dans en theater kwamen samen bij Studio MAPA, de Moving Academy of Performing Arts, waar ik sinds 2016 aan verbonden ben. Van 2017 tot 2020 was ik betrokken bij de vaste kern van MAPA als Studiomember, waarvoor ik in 2020 het Master Diploma ontving. Ide van Heiningen, Virág Dezső en Michael Helmerhorst en het collectief van musici, spelers, theatermakers, dansers en beeldend kunstenaars zijn een grote bron van inspiratie.

Bij MAPA heb ik me als mimer getraind en ben ik gefascineerd geraakt door het werken met licht, projectie scenografie, musicality of movement en objectanimatie. Beeldende kunst speelt daarbij een grote rol, onder meer door de samenwerking van MAPA met 37PK. Zo heb ik de afgelopen jaren mijn eigen theatertaal ontwikkeld, die een mix is van beeldende kunst en fysieke performance.

Mijn meest recente werk is Nu Descendant un Escalier, geïnspireerd door o.a. de Bauhaus beweging en werken van Giorgio De Chirico, Max Ernst en Man Ray. In vijf acts, “sensual illusions”, wordt een vertaling gemaakt van beeldende kunst in beweging. Mijn metataal bestaat uit mime, object-animatie, belichting, geluid en projectie. Net als in mijn andere werk speelt sensualiteit een grote rol.

Naast het eigen werk dat ik bij MAPA heb ontwikkeld, werk ik als actrice voor verschillende opdrachtgevers.